П`ятниця, 04.19.2024, 2:05 AM
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт Кулачківської гімназії

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 8
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


7:37 PM
Осінній вишкіл учнівської організації "Рід"

Осінній вишкіл учнівської організації "Рід"

присвячений 77-ій річниці УПА

«Перед минулим – зніміть капелюхи,

перед майбутнім – засукайте рукава».

Народна мудрість.

У житті кожної держави особливу увагу відіграє молоде покоління. Молодь завжди прагнула об’єднуватися , зорганізовуватися у різні громадські структури з метою підвищення ефективності їхнього впливу на суспільне життя.

Нові молодіжні структури, які прийшли на зміну старим, мають завдання, на основі найкращих традицій духовної й культурної, формувати національну ідею в інтересах Української держави. Від того, яку увагу приділяє кожна нація вихованню молоді, залежить її майбутнє. Яка держава, така школа, яка школа, такий народ. Український вчений – педагог Г.Ващенко писав: «Майже у всіх країнах світу починають набувати великої ролі у справі виховання молоді молодечі організації…Виховне значення їх справді дуже велике. Вони доповнюють школу і роблять те, чого школа іноді зробити не зможе. Це, перш за все, активна співпраця молоді, що виховує дух товаристськості, солідарності, дисциплінованості. З цим пов’язаний і розвиток ініціативи, здібності, орієнтації, сміливості і рішучості. В українських молодечих організаціях, крім того, виховується любов до Батьківщини, прагнення до боротьби за її волю. Вони мусять працювати при кожній школі й працювати під керівництвом досвідчених педагогів».

Так, 11 жовтня 2019 року в Кулачківському НВК проводився вишкіл учнівської організації «РІД», присвячений 77 – річниці УПА. Програмою вишколу було:

1.Вступ родини «Первоцвіт» в учнівську організацію «Рід» (5 кл. опікун Л.І. Бершацька).

2.Зупинка «Чугайстриків» на вишколі.

3.Виставка альбомів – літописів учнівських родин.

Наша учнівська організація ставить за мету виховання справжнього громадянина – українця, будівничого незалежної держави. До роботи залучаються батьки, духовенство, вчителі. Директор НВК О.М.Лесюк побажала родинам підтримки та взаємодії з іншими учнівськими організаціями і товариствами, як на Україні , так і за її межами.

Завдання національно-патріотичного виховання учнівської організації «РІД»:

- забезпечення сприятливих умов для самореалізації особистості в Україні відповідно до її інтересів та можливостей;

- виховання правової культури, поваги до Конституції України, Законів України, державної символіки — Герба, Прапора, Гімну України та історичних святинь;

- формування мовної культури, оволодіння та вживання української мови як духовного коду нації;

- формування духовних цінностей українського патріота: почуття патріотизму, національної свідомості, любові до українського народу, його історії, Української Держави, рідної землі, родини, гордості за минуле і сучасне на прикладах героїчної історії українського народу та кращих зразків культурної спадщини;

- утвердження в свідомості громадян об'єктивної оцінки ролі українського війська в українській історії, спадкоємності розвитку Збройних Сил у відстоюванні ідеалів свободи та державності України і її громадян від княжої доби, Гетьманського козацького війська, військ Української народної республіки, Січових стрільців, Української повстанської армії до часів незалежності.

Мета педагогічного колективу - виховувати національну гордість за свій народ, за державу в учнів нашому НВК.

 

  

 

 

 

Переглядів: 147 | Додав: sokolyuktetyana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829

Copyright MyCorp © 2024
uCoz